Forside
Tutorials
Kommende
HTML tags
Programmer
LAERHTML.dk

Projekt 1 - tutorial 1

Begyndelsen:

Under projektets fremgang vil vi gennemgå alle elementeren, så du ved hvad der forgår og ikke kun "skriver af" fra kode stykkerne du bliver præsenteret for. Lad os komme igang med at lave en hjemmeside i HTML!

Til at begynde med skal vi have lavet en HTML fil. En HTML fil er en fil der kan genkendes af ens internet program og kan aflæse HTML-koden og omdanne den til reel brugervenlig layout og grafik. Dette internet program, en browser, kunne være Internet Explore eller Firefox. Det gode ved ren HTML opsætning, er at du ikke behøver nogen form at ekstra programmer, en server eller andet. Du behøver ikke engang at være på internettet. Du kan klare det hele på din hjemme-pc som den er.


Skab HTML-filen:

Højre-klik på skrivebordet og opret en ny mappe, navngiv den som du har lyst til, med henblik på at din hjemmeside skal befinde sin i mappen.
Åben mappen og højre-klik i den, opret et nyt tekstdokument, navngivningen er her vigtig, da vi skal have lavet filen om til en HTML-filtype fra den nuværende tekst-filtype. Hvis du kan se "efternavnet" på filen kan du se at filen til sidst hedder ".txt" Hvis du ikke kan se dette, så gå op i "funktioner" > "mappeindstillinger" > "Vis", og fjern flugebenet fra "Skjul filtypenavne for kendte filtyper". funktioner > mappeindstillinger fjern flugebenet fra `Skjul filtypenavne for kendte filtyper´
Denne endelse skal du lave om fra .txt til .htm.

Når du har gjort dette vil du få en advarsel, tryk ja til den, og du vil se at filen nu har skiftet udseende.
Du kan nu angive "fornavnet" på filen. Jeg ville anbefale af navngive filen index, så hele navnet på filen bliver index.htm.

På næste side vil vi begynde at kode, og kigge på resultatet af det i browseren.<< FORRIGE SIDE  -  NÆSTE SIDE>>