Forside
Tutorials
Kommende
HTML tags
Programmer
LAERHTML.dk

Projekt 1 - tutorial 1

I denne del af projekt vil vi lave den mest simple hjemmeside man kan forstille sig. Hjemmesiden vil indholde to typer overskrifter, et billede og lidt brødtekst.


Resultat:

Det færdige resultat som du vil ende ud med efter denne tutorial, kan ses nedeunder. Som ny til HTML skal du ikke bruge tid på at kigge på kode, men spring istedet videre til forklaringen og gennemgangen.
Du er velkommen til at se tutorial 1, blive lavet på videoklippet og selvfølgeligt se resultatet af hjemmesiden du skal til at opbygge, i denne første del af projektet.


Se resultatet

Forklaring og gennemgang

Introduktion:

HTML er et opsætningsporg som definere en hjemmeside og er nemt at arbejde med. Man kan i mange tilfælde forstille sig hvordan elementerne layoutmæssigt, vil komme til at se ud og kode-stykkerne er nemme at huske.

Det man benytter sig af i HTML er de såkalde "tags". Disse kan se således ud:

<p></p>

Som du kan se består tags af "<" og ">" tegn som har et bogstav eller et ord imellem sig, i eksemplet foroven,er det et "p". Dette "p" giver en særlig betydning til indholdet imellem disse to tags. Når man afslutter et element tilføjer man et "/" tegn på det sidste tag og den særlige betydning(funktion) er nu afsluttet.

<p>Velkommen til html, dette element "p" behanlder tekst afsnit.</p>

Resultatet af det overstående vil være således:

Velkommen til html, dette element "p" behanlder tekst afsnit.

Dette er alt introduktion du får og istedet for at lære ren teori, skal du nu igang med det første projekt, nemlig at lave en konkret hjemmeside.

NÆSTE SIDE >>